Glazen gedenktekensspecialiteit: glasfusing, smelten van glas

Glasfusing is een techniek waarbij stukken glas van één of verschillende kleuren op hoge temperatuur worden samengesmolten. Met de glasfusing techniek brengen we bijzonder fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen en structuur aan op het gedenkteken.

glasfusing grafsteen specialiteit van Den Hollandsche gedenktekens

In het echt bekijken

glasfusing regenboog

Fleurig grafmonument met de kleuren van een regenboog. De achterste glazen plaat is door middel van glasfusing tot één geheel gesmolten.

Glasfusing vlinder in zuil

symbolische betekenis vlinder

De vlinder staat symbool voor de onsterfelijke ziel en de korstondigheid van het leven. Dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur.

Glazen gedenktekens

de mogelijkheden zijn oneindig

De mogelijkheden voor het ontwerpen van grafstenen zijn oneindig. Wij maken voor u geheel vrijblijvend een ontwerp en adviseren u over de technische mogelijkheden.

Heeft u nog geen idee?

Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen proberen we met elkaar tot een resultaat te komen.

Accessoires bekijken

showroom en inspiratietuin

Om een goed beeld te krijgen hoe accessoires staan kunt u accessoires uit onze showroom uitproberen in onze inspiratietuin.

glasfusing vlinder op grafsteen

U hoeft niet te kiezen

samen gaan we ontwerpen

“Door goed te luisteren naar de wensen van de familie, ontstaat een creatief en duurzaam ontwerp.

Juist door met elementen, vormen en symboliek te werken die voor de familie een persoonlijke betekenis hebben, maken we samen een bijzonder grafmonument.”

Wim ter Steege, Den Hollandsche Gedenktekens Elst

Glasfusing kruis

persoonlijk ontwerp

Dit unieke gedenkteken bestaat uit moderne materialen. De omranding is gemaakt van RVS. De letterplaat bestaat geheel uit glas.

Het kruis en het monument zijn persoonlijk met de nabestaande ontworpen.

Glasfusing fantasie slang

emaille opschrift

Het glas van deze kindergrafsteen is door middel van glasfusing tot stand gekomen. Dit houdt in dat er allerlei verschillende stukjes glas tot een geheel zijn gesmolten.

Het opschrift is aangebracht door deze te emailleren. Naast het voordeel dat het emailleren gezandstraalde teksten en decoraties beter zichtbaar maakt geeft emailleren het geheel een zachtere en natuurlijkere uitstraling.

Glasfusing rivier

bronzen accessoires

De rivier en de bronzen graf accessoires maken het monument persoonlijk en bijzonder.

Glasfusing zonnebloem

uitgangspunt schilderij

Unieke glasplaat met een zonnebloem. De glasplaat is door middel van rvs-houders op het graf bevestigd.

De zonnebloem is oorspronkelijk een schilderij maar is in glas nagemaakt om als glazen letterplaat op de grafzerk te plaatsen.

glasfusion grafsteen met zonnebloem

Afbeelding op glasplaat

veel mogelijkheden

Heeft u zelf u ideeën of wensen dan bespreken wij die samen met u en maken geheel vrijblijvend een ontwerp om u goed inzicht te geven hoe het gedenkteken er uit komt te zien.

Ontwerp

juiste glastechnieken

Ieder monument wordt door onze glasspecialisten in ons atelier geheel vormgegeven: het ontwerp, de glasbewerking en het aanbrengen van tekst.

De montage van het monument wordt eveneens in ons atelier uitgevoerd en door onze eigen medewerkers geplaatst op de begraafplaats. Samen met u ontwerpen en realiseren we een persoonlijk gedenkteken en gebruiken daarbij de glastechnieken die het beste bij uw wensen passen.

Grafkunst glasfusing

bijzonder en kleurrijk

Bijzonder en kleurrijk dubbel gedenkteken waar de aandacht uitgaat naar de details die uitgevoerd zijn met behulp van deze glastechniek.

Door gebruik te maken van ruime gedenkplaten van glas is er voldoende ruimte voor het opschrift en een persoonlijke tekst gecreëerd. De banden van natuursteen zijn ruw afgewerkt wat goed past bij de strakke lijnen van het glas.

Grafkunst glasfusing kruis

Glasfusing regenboog

kleuren en het soort letters

Tijdens een persoonlijk gesprek ontwerpen we samen met u een passend gedenkteken. Door goed naar uw verhalen en wensen te luisteren gebruiken we de juiste kleuren om het monument een passende uitstraling te geven.

Zodra we samen het monument hebben vormgegeven bespreken we het opschrift en de belettering, we laten u voorbeelden zien en geven u advies wat het beste past bij de vormgeving van het monument.

glasfusing regenboog op grafsteen baby

Zuilen grafsteen

glasfusing rivier

Grafzerk met een rivier van blauw gefuseerd glas. De grafzerk golft mee met de glazen rivier. Allerlei kleine delen glas van licht tot donker blauw zijn samen gesmolten tot één geheel.

De vier zuilen symboliseren het afgebroken leven. Op de zuilen is het opschrift in brons uitgevoerd.

glasfusing grafsteen met natuursteen zuilen

Gekleurd glas

Kruis en strip

Glasfusing gedenktsteen waar in de gepolijste natuurstenen letterplaat een glasfusing kruis is aangebracht. Op het liggende gedeelte loopt het kruis door met een glasfusing strip.

Een zeer bijzonder effect treedt op op als de zon zijn stralen laat schijnen op het glas.

moderne grafmonumenten met kruis glasfusing
ontwerp kindergraf glas

Ook als u nog geen idee heeft ontwerpen we samen met u

door goed naar u te luisteren komen we tot een resultaat…

Lees verder

Bijzondere monumenten

persoonlijk ontwerp

We ontwerpen en realiseren bijzondere monumenten met glas. Dit doen we tijdens een persoonlijk gesprek met u. Al pratend en schetsend komen we samen tot een resultaat. Soms lopen we tussendoor even naar onze showroom of inspiratietuin en laten we voorbeelden van de bewerkingen en materialen in het echt zien.

De voorbeelden en het ontwerp geven u duidelijk inzicht hoe het monument gaat worden. Samen met u hebben we een passend gedenkteken ontworpen.

glasfusing muis op kinder grafsteen

Bekijk ook onze andere specialiteiten

Een glazen grafsteen uitzoeken is niet makkelijk, de mogelijkheden zijn oneindig en door het tonen van vele voorbeelden willen we helpen bij het maken van een passende keuze.

foto op grafsteen

Foto op grafsteen

Een foto op de grafsteen kan van klein tot levengroot op verschillende soorten en vormen glas worden aangebracht.

Fotoprint op glas
zandstralen in glas grafsteen

Zandstralen in glas

We kunnen met behulp van het zandstralen in het glas afbeeldingen, decoraties en teksten aanbrengen in het glas.

Zandstralen in glas
gebogen glas grafsteen

Gebogen glas

Het toepassen van gebogen glas is fraai en geeft een bijzondere uitstraling aan het glazen gedenkteken.

Gebogen glas
glazen gedenkplaat

Letters en teksten

Laat u inspireren door de vele voorbeelden van glazen letterplaten in verschillende vormen en kleuren toegepast op glazen gedenktekens.

Belettering op glas

Naast de voorbeelden op onze website bieden wij u de mogelijkheid om tientallen glazen gedenktekens in het echt te bekijken in onze showroom en inspiratietuin.