Glazen gedenktekensspecialiteit: gebogen glas

Om de strakke lijnen van glazen gedenktekens te doorbreken maken we vaak gebruik van gebogen glas. We buigen het glas door het te verhitten en door de zwaartekracht zal het glas in een mal gebogen worden.

Op het gebogen glas is het mogelijk om foto’s, decoraties en het opschrift te plaatsen met behulp van verschillende andere glastechnieken.

Stroom van tranen

hoogwaardig gehard glas

Bij dit gedenkteken symboliseert het glas een stroom aan tranen om mijn lief. De combinatie van gesmolten glas en natuurlijke stenen passen wij vaak toe op onze gedenktekens.

Gebogen glas letterplaat

persoonlijke silhouette

Gedenkteken waar zowel de letterplaten als het liggende gedeelte uitgevoerd is in glas. De gebogen letterplaten zijn siervol voor elkaar geplaatst op houders van RVS.

Glastechnieken

uitstraling op het glazen gedenkteken

De gebruikte glastechniek heeft grote invloed op de uitstraling van het glazen gedenkteken. Tijdens het samenstellen en ontwerpen van het monument laten we u voorbeelden van de glastechnieken in het echt zien en geven u advies.

gebogen glas letterplaat met roos

Gebogen letterplaat

glasfusing vlinder

Modern gedenkteken waarbij het opschrift en de handen zijn aangebracht door het glas diapositief te zandstralen. De glazen glasfusing vlinder zorgt voor een speelse toevoeging en staat symbool voor de vrijheid.

Bekijk meer voorbeelden van glasfusing

Ovalen grafomranding

gebogen glas met saxofoon

Urnengraf met ovalen grafomranding en gebogen glas. De saxofoon is helder gelaten waardoor de glasparels zichtbaar zijn geworden.


Afmeting en formaat

Alle monumenten zijn leverbaar in elke afmeting en formaat. Wij maken altijd geheel vrijblijvend en gratis een ontwerp voor u zodat u precies weet hoe het monument er uit komt te zien.

Verschillende glastechnieken

rustiek uiterlijk

De glasplaten zijn verschillend bewerkt. De achterste glasplaat is gematteerd is zorgt voor een stabiele achtergrond.

De voorste glasplaat is helder gelaten op de tekst na. Het geheel bevat geen harde kleuren en heeft mede daardoor een rustiek uiterlijk verkregen.

Gebogen gekleurd glas

kruis op gedenkplaat

Gedenkteken waar de belettering en de persoonlijke symbolische decoratie is geplaatst op gebogen gekleurd glas. Het monument heeft een kleine bloemenuitsparing op het liggende gedeelte en achter de glazen letterplaten.

Het monument is nagenoeg onderhoudsvrij.

gebogen glas grafsteen met kruis op gedenkplaat
glasfusing vlinder op zwerfkei

Proef de schoonheid van onze materialen tot in detail

in onze inspiratietuin is er veel te zien…

Wat is er te zien

Gebogen glas grafmonumenten

in het echt bekijken

In onze grafmonumenten showroom ziet u voorbeelden van foto op grafsteen, gebogen glas grafstenen en voorbeelden van glazen gedenkplaten. Ook ziet honderden accessoires, niet alleen van glas maar ook accessoires in andere materialen zoals brons, RVS, cortenstaal en hout. Graflantaarns, vlinders, kruizen, engeltjes, beeldjes, bomen en bloemen, schalen, boeken, hartjes en bijvoorbeeld porseleinen foto’s.

gebogen glas grafsteen grafmonumenten showroom

Bekijk ook onze andere specialiteiten

Een glazen grafsteen uitzoeken is niet makkelijk, de mogelijkheden zijn oneindig en door het tonen van vele voorbeelden willen we helpen bij het maken van een passende keuze.

glazen gedenkplaat

Letters en teksten

Laat u inspireren door de vele voorbeelden van glazen letterplaten in verschillende vormen en kleuren toegepast op glazen gedenktekens.

Belettering op glas
emailleren glazen grafsteen

Emailleren glas

Het emailleren vindt op hoge temperatuur plaats, zodat de kleur duurzaam en weerbestendig, in het glas gebakken is.

Emailleren glas
glasfusing grafsteen

Glasfusing

Glasfusing is een techniek waarbij stukken glas van één of verschillende kleuren op hoge temperatuur worden samengesmolten.

Kleurrijke monumenten
foto op grafsteen

Foto op grafsteen

Een foto op de grafsteen kan van klein tot levensgroot op verschillende soorten en vormen glas worden aangebracht.

Fotoprint op glas

Naast de voorbeelden op onze website bieden wij u de mogelijkheid om tientallen glazen gedenktekens in het echt te bekijken in onze showroom en inspiratietuin.