Kindermonument met gesmolten glasplaat

Kindermonument met gesmolten glasplaat foto 1
Dit kindermonument met golvende glasplaat bevat voornamelijk organische vormen. Deze organische vorm is goed te zien in de glooiende vorm van het liggende gedeelte. De zachte uitstraling van deze dekplaat komt door het lichtgrijze natuursteen, waarvan ... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 28257
Catalogus Kindermonumenten
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Jong en eigentijds
Glas Glasfusing, Smeltglas
Graftype Enkel
Materiaal Glas

Productomschrijving

Dit kindermonument met golvende glasplaat bevat voornamelijk organische vormen. Deze organische vorm is goed te zien in de glooiende vorm van het liggende gedeelte. De zachte uitstraling van deze dekplaat komt door het lichtgrijze natuursteen, waarvan alle oppervlakken mat zijn afgewerkt en de randen zijn afgerond. De lavendel in de bloemsparing past heel mooi in het totale kleurbeeld en benadrukt het vriendelijke karakter van dit monument. De glooiende vormen zijn ook terug te zien in de glazen letterplaat, die zijn oneffen structuur gekregen door een specifiek smeltproces. Hierop zijn met een andere smelttechniek de andere afbeeldingen aangebracht. Dankzij deze techniek blijven de afbeeldingen en teksten jarenlang een sprankelende kleur behouden.
Glasfusing
Glasfusing is een techniek waarbij stukken glas van één of verschillende kleuren op hoge temperatuur worden samengesmolten. Met deze techniek brengen we bijzonder fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen aan op het gedenkteken. Naast het aanbrengen van persoonlijke decoraties gebruiken we deze techniek ook om structuur in het glas aan te brengen of om vorm aan het glas te geven.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.