Glazen gedenktekensspecialiteit: zandstralen glas

Zandstralen of gritstralen is een glasbewerking waarbij het glas wordt bespoten met aluminiumoxide en een matte uitstraling krijgt. We kunnen met behulp van het zandstralen in het glas afbeeldingen, decoraties en teksten aanbrengen in het glas. Ook is het mogelijk de afbeelding, decoratie of tekst helder en transparant te laten door de ruimte er om heen te zandstralen.

zandstralen glas decoraties

Zandstralen glas

vervaagt nooit

Gezandstraalde tekst op glas zal nooit meer vervagen. Het gedenkteken is prachtig in zijn eenvoud. De golvende vorm in het glas geeft een natuurlijke tint mee aan het gedenkteken.

Zandstralen glas diapositief

zuilen gedenkteken

Dit grafmonument bestaat uit 4 zuilen met daartussen een glasplaat. Het glas is op speciale wijze diapositief gestraald wat betekent de gehele letterplaat is gezandstraald op het opschrift na.

Bevestiging van het glas

geen scheuren

Wij staan garant voor een goede bevestiging van het glas zodat het glas niet gaat scheuren.


zandstralen glas en beitel techniek

De zonnebloem is op de letterplaat aangebracht door middel van een straal en beitel techniek.

Tekst, decoratie en opschrift

door zandstralen in het glas aangebracht

De ruwe stenen geven de grafsteen een natuurlijke uitstraling. Het opschrift en de decoratie is in de glasplaat gestraald en zal nooit meer vervagen.

zandstralen glas tekst en decoraties

Glazen gedenktekens bekijken

met alle mogelijke technieken

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeelden van gedenktekens staan 82 monumenten van glas opgesteld. We hebben om u goed inzicht te geven alle mogelijke glastechnieken toegepast.

inspiratietuin grafmonumenten

Gebogen letterplaat

glasfusing vlinder

Modern gedenkteken het opschrift en de handen zijn aangebracht door diapositief te zandstralen in het glas. De vlinder is gemaakt met behulp van de glastechniek glasfusing.

Bekijk meer voorbeelden van glasfusing

Glazen gedenktekens

de mogelijkheden zijn oneindig

De mogelijkheden voor het ontwerpen van grafstenen zijn oneindig. Wij maken voor u geheel vrijblijvend een ontwerp en adviseren u over de technische mogelijkheden.


Heeft u nog geen idee?

Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen proberen we met elkaar tot een resultaat te komen.

Urnengraf

met een persoonlijke noot

Zo goed als onderhoudsvrij urnengraf waar het opschrift is geplaatst op een glazen letterplaatje waarbij één rand geknabbeld is uitgevoerd. Op het kussentje van natuursteen is een muzieknoot geplaatst van RVS.

De omranding van natuursteen en het siergrind zorgen ervoor dat het kussentje met de belettering en de persoonlijke noot mooi tot hun recht komen.

urnengraf zandstralen glas letters en rvs muzieknoot

Glazen grafsteen

diapositief gezandstraald

Een glazen strip biedt veel mogelijkheden om het monument persoonlijk te maken. Er is (handgeschreven) tekst, een silhouet of een persoonlijke decoratie op te plaatsen.

Goed zichtbaar en leesbaar

mat gezandstraald

Fraaie glazen letterplaat die geplaatst is op een zwart gepolijste natuurstenen vloer. De glasplaat is bevestigd met solide rvs klemmen.

Door de rand en de persoonlijke decoratie op het glas niet te zandstralen heeft het monument precies de gewenste uitstraling gekregen.

zandstralen glas grafsteen

Bekijk ook onze andere specialiteiten

Een glazen grafsteen uitzoeken is niet makkelijk, de mogelijkheden zijn oneindig en door het tonen van vele voorbeelden willen we helpen bij het maken van een passende keuze.

foto op grafsteen

Letters en teksten

Laat u inspireren door de vele voorbeelden van glazen letterplaten in verschillende vormen en kleuren toegepast op glazen gedenktekens.

Belettering op glas
laser graveren in glas

Lasergraveren in glas

Met de fijne laserstraal worden gedetailleerde foto’s, afbeeldingen en teksten met grote precisie aangebracht.

Lasergraveren in glas
gebogen glas grafsteen

Gebogen glas

Het toepassen van gebogen glas is fraai en geeft een bijzondere uitstraling aan het glazen gedenkteken.

Gebogen glas
foto op grafsteen

Foto op grafsteen

Een foto op de grafsteen kan van klein tot levengroot op verschillende soorten en vormen glas worden aangebracht.

Fotoprint op glas

Naast de voorbeelden op onze website bieden wij u de mogelijkheid om tientallen glazen gedenktekens in het echt te bekijken in onze showroom en inspiratietuin.