Kindermonument met versteend hout en glas

Ook met cortenstaal kan er op een fraaie manier een vrouwelijk kindermonument gemaakt worden. Het korte ronde grafzerkje is geheel omrand met cortenstaal, waarin op een speelse manier de naam en de datum is gemaakt. Daarbinnen geven de heldere wit-roze... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 33486
Graftype Kort graf
Kleur Oranje
Materiaal Brons, Cortenstaal, Versteend hout

Productomschrijving

Ook met cortenstaal kan er op een fraaie manier een vrouwelijk kindermonument gemaakt worden. Het korte ronde grafzerkje is geheel omrand met cortenstaal, waarin op een speelse manier de naam en de datum is gemaakt. Daarbinnen geven de heldere wit-roze stenen een heldere tint aan het monument. Op deze heldere achtergrond komt vervolgens het unieke kleine exemplaar van versteend hout extra mooi naar voren. Hierop is met fraaie bronzen letters de voornaam aangebracht en daarbij maakt de roze glazen vlinder het monument zacht en vrouwelijk.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.