Grafsteen prijzen wat kost een gedenkteken?

Natuurlijk wilt u een mooi en persoonlijk gedenkteken, maar daarbij is het ook fijn om vooraf al een idee te hebben van de prijzen. Samen met u ontwerpen we een mooi gedenkteken dat echt aansluit op uw wensen. Tijdens het ontwerpen adviseren we u waar nodig en helpen u bij het maken van allerlei keuzes, ook als er goedkopere alternatieven zijn. Zo komen we tot een passend en bijzonder monument binnen uw budget.

Leonieke Terlouw – Den Hollandsche Gedenktekens

prijzen grafstenen glas

Grafmonumenten

 • Op maat gemaakt
 • Persoonlijk inrichten en samenstellen
 • Compleet monument

Vanaf € 2.475

Bekijk voorbeelden
prijzen grafmonumenten natuurlijke keien met glas

Ruwe stenen en zwerfkeien

 • Op maat gemaakt
 • Persoonlijk inrichten en samenstellen
 • Compleet monument

Vanaf € 2.300

Bekijk voorbeelden
prijsinformatie grafstenen urnengraf glas

Urnenmonumenten

 • Op maat gemaakt
 • Persoonlijk inrichten en samenstellen
 • Compleet monument

Vanaf € 1.450

Bekijk voorbeelden
prijsinformatie grafstenen kind glas

Kindermonumenten

 • Op maat gemaakt
 • Persoonlijk inrichten en samenstellen
 • Compleet monument

Vanaf € 1.575

Bekijk voorbeelden

Hoe komt de prijs van een grafsteen tot stand?

Onze adviseur en ontwerper Wim ter Steege legt u in 2 minuten uit hoe de prijs van een grafsteen is opgebouwd en wat er nog meer komt kijken bij het kopen van een grafmonument.

Compleet monument vanaf € 1.500

Op een creatieve wijze ontwerpen de adviseurs van Den Hollandsche samen met u een persoonlijk gedenkteken.

We plaatsen monumenten zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we ook monumenten in geheel België en de grensstreek van Duitsland. Het gedenkteken ontwerpen we geheel conform de regels en richtlijnen van uw begraafplaats. De plaatsing en/of werkzaamheden hebben wij volledig in eigen beheer en worden uitgevoerd door ons eigen team met vakmensen.

Meer informatie een persoonlijk grafmonument.

Inclusief

 • Modelprijs
 • Basisafmetingen
 • Keuze uit basis assortiment graniet
 • Montage en productie
 • Betonplaat met wapening
 • Standaard grafbedekking
 • Basisplaatsing
 • 21% BTW

Exclusief

 • Belettering
 • Accessoires
 • Toeslag duurdere materialen

Toelichting op de prijsindicaties

Het ontwerpen van een gedenkteken is een proces van ‘samen ontwerpen’ wat betekent dat we samen altijd tot een mooi ontwerp komen, waarbij de gemaakte keuzes de prijs bepalen. Hierbij adviseren wij u over welke keuzes in het ontwerp kostbaarder of juist voordeliger zijn. Veel gedenktekens op onze website zijn voorzien van een indicatieprijs.

U ziet de indicatieprijzen in ons fotoboek met voorbeelden en op onze informatiepagina’s.

prijsinformatie grafstenen indicatieprijs

Klik op een monument dat u aanspreekt

prijsinformatie grafstenen indicatieprijs

Klik op de indicatieprijs voor meer informatie

prijsinformatie grafstenen indicatieprijs

U krijgt een toelichting op de indicatieprijs

Onderstaand vindt u een uitgebreide toelichting op welke elementen zijn inbegrepen in de indicatieprijzen zoals we deze tonen op de website.

1. Hoogwaardige betonfundatie

Voor een technisch goede ondersteuning van het gedenkteken maken wij gebruik van een hoogwaardige betonfundatie. Deze wordt dikker uitgevoerd dan normaal (60mm) en is voorzien van bewapening voor een duurzame fundering.

2. Een kwalitatief hoogwaardige natuursteensoort uit de basiscollectie

De keuze van het materiaal bepaalt voor een groot deel de prijs van het gedenkteken. Zo zijn glas en RVS veelal kostbaarder dan natuursteen, met name door de hoeveelheid handwerk. Echter zijn er ook bijzondere natuursteensoorten die weer kostbaarder zijn dan glas. Tijdens het adviesgesprek houden wij hierin rekening met uw wensen.

De diktes van het materiaal en de grootte van het gedenkteken hebben invloed op de prijs. Indien er minder materiaal in het gedenkteken wordt verwerkt, wordt de prijs lager. U kunt door het aanpassen van de materiaaldiktes kiezen voor een robuustere, vollere uitstraling of juist een wat meer ingetogen design.

Op basis van een grafmonument met een afmeting van 180 x 80 cm:

Basiscollectie kent:
Banden: 10 x 5 cm
Voetstuk: 15 x 10 cm
Lettersteen: 8 cm dikte
Dekplaat: 3 cm dikte

Huisselectie kent:
Banden: 12 x 6 cm
Voetstuk: 20 x 12 cm
Lettersteen: 8 cm dikte
Dekplaat: 3 cm dikte

3. Tuinaarde als grafbedekking of split (siergrind) uit de basiscollectie

Het aanbrengen van tuinaarde is inbegrepen in de prijs van een gedenkteken en dit verzorgen wij vaak voor de familie. Het geeft het gedenkteken een verzorgde uitstraling en biedt de mogelijkheid om het geheel aan kleden met planten. Daarnaast is keuze uit de basiscollectie splitsoorten (siergrind) ook inbegrepen. Onderstaand vindt u hiervan enkele voorbeelden. Naast de basiscollectie hebben we nog ruim 20 andere bijzondere splitsoorten.

prijsinformatie grafstenen splitsoorten
prijsinformatie grafstenen splitsoorten

4. De soort letters

De prijs van de belettering is afhankelijk van welke lettersoort u kiest en wat mooi past in het ontwerp. Letters die worden aangebracht in de steen en daarna worden ingeschilderd, zijn vaak voordeliger dan letters van RVS, aluminium of brons. Wel zijn deze laatstgenoemden duurzamer dan ingeschilderde letters. Bij korte teksten echter, kan een letter van RVS of brons voordeliger zijn, omdat deze letters per stuk worden berekend en minder onderhoud vergen. De prijs van deze letters varieert tussen de € 7,50 en € 15 per letter.

5. Bijzondere bewerkingen

Bijzondere bewerkingen hebben invloed op de prijs. Een eenvoudige bewerking is bijvoorbeeld het zoeten of polijsten van steen. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een ornament zoals een roos of een hart aan te brengen. Omdat dit met de hand uitgehakt wordt in steen, is de prijs hiervoor hoger.

6. Eventuele accessoires

Er is een grote verscheidenheid aan accessoires, die we afhankelijk van de vormgeving van het ontwerp kunnen toevoegen aan het gedenkteken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klein vogeltje, een vaas, of bijvoorbeeld een lantaarn zodat u een kaarsje aan kunt steken bij het gedenkteken.

7. Vakkundige plaatsing in heel Nederland zonder meerprijs

Wij ontvangen families uit heel Nederland en België voor zowel eenvoudig als hele bijzondere gedenktekens. Omdat wij in heel Nederland en België plaatsen kunnen wij dit aanbieden voor een vast bedrag dat voor iedereen gelijk is. Indien de prijs van het gedenkteken lager is dan €2000,- dan berekenen we in overleg een aanvullende kilometervergoeding wanneer we het gedenkteken plaatsen buiten een straal van 50km vanaf een Den Hollandsche inspiratiewinkel. We gaan dan uit van de vestiging die het dichtst bij de begraafplaats ligt.

8. Deskundige begeleiding en advies

Iedere persoon is uniek, daarom is ook ieder ontwerp dat wij met een familie maken uniek. Omdat de keuze van een gedenkteken voor veel mensen erg lastig is, is goed advies belangrijk. Op een ontspannen manier gaan we al schetsend samen aan de slag om een mooi gedenkteken te creëren. Daarbij helpen wij u met het maken van keuzes als het gaat om duurzaamheid, onderhoudsgevoeligheid, en schoonheid.

prijsinformatie grafstenen advies en gratis ontwerp

9. Grafisch team

Ons grafisch team gaat voor u aan de slag. We werken het ontwerp helemaal uit in een zwart-wit lijntekening, zodat elementen zoals lettertype, regelafstand, lettergrootte, de inhoud en spelling van de tekst en bijvoorbeeld positionering van eventuele decoraties allemaal goed passen in het geheel en duidelijk zijn voor de vervaardiging van het gedenkteken.

grafmonument rvs vlinders geplaatst monument
grafmonument rvs vlinders ontwerp schets
grafmonument rvs vlinders lay-out bovenaanzicht
grafmonument rvs vlinders lay-out vooraanzicht

10. Schoonheid in alles wat wij maken

Onze adviseurs hebben een passie voor het creëren van persoonlijk gedenkteken. Een gedenkteken dat qua vormen en verhoudingen helemaal in balans is. De persoonlijke elementen moeten er op de juiste manier in terugkomen, passend bij hoe hij of zij als persoon was. Soms ingetogen, soms meer uitgesproken. U kunt er zeker van zijn dat wij u helpen de juiste balans te vinden.

11. Verzorgen van vergunningaanvraag

Iedere begraafplaats kent haar eigen regels en richtlijnen voor het plaatsen van een gedenkteken. Hierbij kunt u denken aan de lengte en de breedte, maar vaak ook het soort materiaal, materiaaldiktes, bewerkingen en soms zelfs kleuren. Ook kan er verschil zitten in de eisen die elke begraafplaats stelt aan de funderingsmethoden. Veel begraafplaatsen stellen de aanvraag van een vergunning daarom verplicht.

Omdat Den Hollandsche ervaring heeft op bijna iedere begraafplaats, beschikken wij over al deze informatie en kunnen wij hier in het ontwerp van het gedenkteken rekening mee houden. Om u extra zorg uit handen te nemen, verzorgen wij dan ook de aanvraag van de vergunning voor u. Indien de begraafplaats kosten rekent voor het verlenen van de vergunning, zullen wij deze kosten zonder meerprijs doorberekenen.

12. Garantie

De kwaliteit van het gedenkteken staat bij ons voorop. Wij bieden uitgebreide garanties, welke zijn inbegrepen in de genoemde prijsindicaties. Om u hierin zoveel mogelijk duidelijkheid te bieden, hebben wij deze zorgvuldig voor u op een rij gezet. Lees meer over garantie & service.


grafmonumenten prijsinformatie den hollandsche contact

Leonieke Terlouw

0481 – 371 333

Leonieke Terlouw

0481 – 371 333

Direct een vrijblijvende prijsindicatie

“Bij het uitzoeken en samenstellen van een grafmonument zijn kwaliteit en schoonheid van het monument belangrijke waarden. Een ander belangrijk aspect is de prijs.

Bent u benieuwd naar de prijs van een specifiek monument of zoekt u naar een prijsopgave voor een monument dat u in gedachten heeft? Vraag het ons. U kunt via onderstaande knop uw vraag stellen of bel ons op het bovenstaande telefoonummer. We helpen u graag verder.”

Ja, ik wil een prijsindicatie

Nog geen idee wat u mooi vindt, ga naar ons fotoboek >