Kindergrafsteen met glasplaat en vlinder

Het oranje-zwarte vlindertje van glas biedt een mooi kleurcontrast op de kindergrafsteen. De ruwe staande steen waarop het vlindertje rust is uniek van vorm en kunt u uitzoeken uit onze collectie. Daarvoor staat de matte glasplaat en deze heeft een fra... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 24781
Bewerking Emailleren
Catalogus Kindermonumenten
Collectie Met bijzondere betekenis, Natuurlijk
Edelsteen Rozenkwarts
Glas Glasfusing
Graftype Enkel
Kinderlijk Hart, Vlinder
Materiaal Glas
Symboliek Hart

Productomschrijving

Het oranje-zwarte vlindertje van glas biedt een mooi kleurcontrast op de kindergrafsteen. De ruwe staande steen waarop het vlindertje rust is uniek van vorm en kunt u uitzoeken uit onze collectie. Daarvoor staat de matte glasplaat en deze heeft een fraaie ijsblauwe matte kleur met daarop, naast de opschriften in wit emaille, een schildering van bloemetjes, gras en hartjes. De hartjes komen ook fraai terug in de RVS houders, waarop de glasplaat rust. Op de letterplaat is met een handschrift lettertype de naam in wit emaille aangebracht. Om aan te sluiten bij de vorm van de ruwe steen, heeft de glasplaat ook ruwe, geknabbelde randen. De brede banden van natuursteen op het liggende deel zijn lichtgrijs van kleur en passen zo goed in het zachte kleurbeeld van dit monument. De buitenste zijden van de omranding zijn door hakwerk ruw gemaakt.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Glasfusing
Glasfusing is een techniek waarbij stukken glas van één of verschillende kleuren op hoge temperatuur worden samengesmolten. Met deze techniek brengen we bijzonder fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen aan op het gedenkteken. Naast het aanbrengen van persoonlijke decoraties gebruiken we deze techniek ook om structuur in het glas aan te brengen of om vorm aan het glas te geven.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.