Eigentijdse uitstralingmoderne grafmonumenten

Onze moderne grafmonumenten zijn strak en eenvoudig van vorm. In de meeste gevallen is de basis van het monument natuursteen waarbij er gedeeltes of decoratieve elementen van het monument zijn uitgevoerd in materialen zoals bijvoorbeeld glas, RVS of cortenstaal.

Een ding hebben al onze moderne grafmonumenten gemeen, het zijn gedenktekens met een geheel eigentijdse uitstraling.

Moderne grafmonumenten

voorbeelden aanpassen en details combineren

U kunt alle voorbeelden laten aanpassen naar uw wensen. Andere materialen laten toepassen en bijvoorbeeld vormen of gedeeltes van monumenten met elkaar combineren.

Om u goed inzicht te geven hoe het persoonlijke monument er uit komt te zien maken wij geheel vrijblijvend en gratis een ontwerp voor u.

moderne grafmonumenten met donkere letterplaat van glas

Emailleren belettering

duurzaam gesmolten in het glas

De vogel en de tekst zijn in het glas gesmolten. Deze speciale techniek zorgt ervoor dat de tekst nooit meer van de grafsteen zal verdwijnen.

De ibis is door ons grafisch team gestileerd. We ontwerpen persoonlijke decoraties vanuit een voorbeeld, beschrijving of naar een kenmerk van de overledene.

Moderne grafmonumenten

advies van ontwerper

U ziet ongeveer wat u wilt, het kan zijn dat details van meerdere moderne grafmonumenten u aanspreken, of misschien raakt u verward van de vele mogelijkheden en weet u het even niet meer.

De mogelijkheden voor het ontwerpen grafmonumenten zijn oneindig en onze creatieve ontwerper helpt en adviseert u bij het maken van de juiste keuzes zodat u achteraf niet denkt “dat had ik graag toch net wat anders gezien”.

Glazen grafsteen

glazen letterplaat en grafkunst

Uniek vormgegeven grafmonument met kunst van glas. De blauwe en groene tinten glas komen volledig tot recht bij het zwart graniet natuursteen.

De weerspiegeling van het graniet voegt een extra dimensie toe aan het moderne grafmonument.

Gebogen letterplaat

moderne grafmonumenten

Gedenkteken waar zowel de letterplaten als het liggende gedeelte zijn uitgevoerd in glas. De gebogen letterplaten zijn siervol voor elkaar geplaatst op houders van RVS.

Heeft u zelf een idee?

wij geven uw ideeën vorm

Heeft u zelf een idee of ontwerp dan gaan wij graag aan de slag om samen met u, uw idee vorm te geven. Heeft u nog geen idee of iets ongeveer in gedachte? Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen proberen we met elkaar tot een resultaat te komen.

Op deze pagina ziet u voorbeelden van moderne grafmonumenten waarbij glas is toegepast. Bekijk voorbeelden, ook zonder glas, bij Den Hollandsche gedenktekens op de pagina: moderne grafstenen.

moderne grafmonumenten met rvs graflantaarn

Fotoprint op glas

familie grafmonument

Het plaatsen van een foto op moderne grafmonumenten biedt u de mogelijkheid om een persoonlijk herinnering te plaatsen op het grafmonument. Een pasfoto, mooi moment uit het leven of een foto die iets zegt over de persoonlijkheid van de overledene. De foto kan van klein tot levensgroot op verschillende soorten en vormen glas worden aangebracht.

Bezoek de pagina foto op grafsteen voor meer voorbeelden van de mogelijkheden.

Zuilen gedenkteken

diapositief zandstralen glas

Dit moderne grafmonument bestaat uit 4 zuilen met daartussen een glasplaat. Het glas is op speciale wijze diapositief gestraald wat betekent de gehele letterplaat is gezandstraald op het opschrift na.

Op onze collectie moderne grafmonumenten passen we eigentijdse, moderne materialen en technieken toe waarbij in de meeste gevallen combinatie met natuursteen wordt gemaakt.

RVS band en foto

glazen letterplaat

Dit grafmonument straalt sereniteit uit. De pastel kleuren van het glas, rvs en het natuursteen maken dit een uiterst vriendelijk grafmonument. Het glas van de letterplaat is gematteerd en de tekst is wit ingesmolten waardoor deze nooit meer zal vervagen.

Moderne grafsteen

glas en cortenstaal

Cortenstaal wordt vaak gekozen vanwege de prachtige, roestkleurige uitstraling van het metaal. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden is het materiaal cortenstaal zeer weervast.

Bevestiging van het glas

geen scheuren

Wij staan garant voor een goede bevestiging van het glas zodat het glas niet gaat scheuren.


Straal en beitel techniek

De zonnebloem is op de letterplaat aangebracht door middel van een straal en beitel techniek.

Zuilen grafsteen

glasfusing rivier

Grafzerk met een rivier van blauw gefuseerd glas. De grafzerk golft mee met de glazen rivier. Allerlei kleine delen glas van licht tot donker blauw zijn samen gesmolten tot één geheel. De vier zuilen symboliseren het afgebroken leven. Op de zuilen is het opschrift in brons uitgevoerd.

In onze monumenten tuin ziet u vele moderne grafmonumenten in het echt, bezoek de pagina monumententuin grafstenen voor meer informatie.

moderne zuilen grafmonumenten

Moderne grafstenen gebogen glas

in het echt bekijken

In onze grafmonumenten showroom ziet u voorbeelden van foto op grafsteen, gebogen glas grafstenen en voorbeelden van glazen gedenkplaten. Ook ziet honderden accessoires, niet alleen van glas maar ook accessoires in andere materialen zoals brons, RVS, cortenstaal en hout. Graflantaarns, vlinders, kruizen, engeltjes, beeldjes, bomen en bloemen, schalen, boeken, hartjes en bijvoorbeeld porseleinen foto’s.

moderne grafstenen gebogen glas
ontwerp kindergraf glas

Ook als u nog geen idee heeft ontwerpen we samen met u

door goed naar u te luisteren komen we tot een resultaat…

Lees verder

Behouden van kleur

fotoprint op grafsteen

Stijlvol en eenvoudig uitgevoerd gedenkteken waar op de glazen gedenktplaat het opschrift en een persoonlijke foto is geplaatst. Het monument is nagenoeg onderhoudsvrij, aan het einde van het liggende gedeele is ruimte vrijgehouden voor beplanting.

Door gebruik te maken van een speciale printtechniek behoud de afbeelding haar kleur en is het geschikt voor alle mogelijke weertypen.

modern grafmonument met foto

Gezoet natuursteen

kruis met glazen strip

Grafsteen van gezoet natuursteen die zich kenmerkt door de strakke en rechte lijnen waarin het gehele monument is uitgevoerd. Het kruis, bestaande uit de slanke glazen strip en het natuurstenen blokje, is een zeer bijzondere symbolische toevoeging op het monument.

moderne grafmonumenen in combinatie met natuursteen

Grafzerk met glasfusing rivier

moderne en strakke uitvoering

Onder ‘grafzerken’ wordt verstaan de liggende grafmonumenten in de vorm van een grote, meestal rechthoekige plaat. Zerken waren in het verleden voorbehouden aan notabelen en alleen in klassieke vorm beschikbaar.

Door nieuwe materiaalsoorten en bewerkingstechnieken zijn grafzerken nu voor een breder publiek toegankelijk en kunnen nu uitgevoerd worden in strakke, moderne vormen.

grafzerk glasfusing rivier

Grafmonument met RVS accessoire

persoonlijk en op maat ontworpen

Deze bijzondere eigentijdse grafsteen is gemaakt van natuursteen, hout, glas en rvs. Op het glas, met antraciet kleur, is de naam met mooie letters aangebracht. Daarnaast is een model van een klassieke auto in rvs op het glas bevestigd. Als extra persoonlijk element is er een tweede glasplaat toegevoegd met daarop een foto.

Meer informatie over een vrijblijvend schetsontwerp.

Silhouet cortenstaal

vanuit een foto

Glazen grafmonumenten laten zich uitstekend combineren met cortenstaal. Een silhouet maken wij na van een bestaande foto waarna u deze altijd ter goedkeuring opgestuurd krijgt.

Op abstracte wijze zorgt een silhouet altijd voor een bijzonder persoonlijke toevoeging. In onze showtuin kunt u diverse voorbeelden van glazen grafmonumenten bekijken.

Glasfusing grafmonument

bijzonder en kleurrijk

Bijzonder en kleurrijk dubbel gedenkteken waar de aandacht uitgaat naar de details die uitgevoerd zijn met behulp van de glastechniek glasfusing.

Door gebruik te maken van ruime glazen gedenkplaten is er voldoende ruimte voor het opschrift en een persoonlijke tekst gecreëerd. De banden van natuursteen zijn ruw afgewerkt wat goed past bij de strakke lijnen van het glas.

glasfusing grafmonument in combinatie met natuursteen

Kennis, creativiteit en degelijkheid

altijd een passend gedenkteken

Wij helpen u graag om uw gedachten en gevoelens te vertalen naar een passend monument.

Onze kennis van alle bewerkingen, technieken soorten en soorten lettertypes, die toegepast kunnen worden op verschillende materialen, in combinatie met onze creativiteit en degelijkheid, garandeert u een bijzonder en passend gedenkteken.

Kleurrijke afbeelding

diepte door vlinders

Grafmonument waar op de linkerzuil onder het opschrift een vlinder is geplaatst. Doordat de vlinders ook te zien zijn op de letterplaat waar een afbeelding op aangebracht is krijgt het monument diepte. De glasplaat is geplaatst met houders van RVS voor de gepolijste zuilen.

Bekijk meer voorbeelden van moderne grafmonumenten in ons fotoboek.

Teakhouten kruis

30 jaar garantie

Dubbele en korte glazen grafsteen met een slank teakhouten kruis. Het glas is gematteerd waardoor het meer body heeft verkregen. Het kruis en het glas zijn gemonteerd op een karakteristieke sokkel van Belgisch hardsteen.

De schoonheid van teakhout zit in het zachte, natuurlijke uiterlijk in combinatie met grote sterkte en duurzaamheid waardoor wij 30 jaar garantie tegen houtrot kunnen geven.

glazen decoratie

Ook als u nog geen idee heeft ontwerpen we samen met u

door goed naar u te luisteren komen we tot een resultaat…

Een persoonlijk ontwerp

Gekleurd glas

er is veel mogelijk

Glasfusing is een techniek waarbij stukken glas van één of verschillende kleuren op hoge temperatuur worden samengesmolten. Met deze techniek brengen we bijzonder fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen aan op het gedenkteken. Bekijk de voorbeelden van de persoonlijke en fraaie monumenten die wij hebben gecreëerd met behulp van deze techniek.

moderne grafmonumenten met kruis glasfusing