Gedenkteken met glas en een houten kruis

Gedenkteken met glas en een houten kruis foto 1
Dubbel kort gedenkteken met een slank houten kruis. Het glas is gematteerd waardoor het meer body heeft verkregen. Het kruis en het glas zijn gemonteerd op een karakteristieke sokkel van Belgisch hardsteen.Glas is op veel manieren te bewerken en te kle... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 18812
Artikelnummer 14089
Collectie Modern
Graftype Kort graf
Liggende deel Natuursteen
Materiaal Glas, Hout, Natuursteen
Productgroep Grafmonumenten
Steennaam Belgisch hardsteen

Productomschrijving

Dubbel kort gedenkteken met een slank houten kruis. Het glas is gematteerd waardoor het meer body heeft verkregen. Het kruis en het glas zijn gemonteerd op een karakteristieke sokkel van Belgisch hardsteen.
Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.Natuursteen


Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.