Glazen grafsteenglas in combinatie met natuursteen

Een glazen grafsteen of gedenkteken bestaat vaak uit glas en natuursteen. De materialen zijn uitstekend met elkaar te combineren en vormen een fraai geheel. Door de voorbeelden te bekijken krijgt u een idee van wat u mooi vindt en welke mogelijkheden er zijn met glas. Bekijk ook de video, waarin we de mogelijkheden van glas kort toelichten.

glazen grafsteen met roos op gebogen glas

Moderne uitstraling

RVS, glas en natuursteen

Glazen grafsteen met een moderne uitstraling. Op de lettersteen is een notenbalk gegraveerd. Op het liggende gedeelte is een RVS lantaarn en spreuk op een RVS kunstwerk geplaatst. De vlinder is gemaakt van porselein.

Leesbaarheid van teksten

Door het gebruik van speciale technieken geven wij u de garantie dat teksten op glas altijd goed leesbaar blijven.

Rand van het glas

glazen grafsteen

De organische breuklijnen van het glas zijn met verschillende technieken af te werken.

Alle technieken geven een eigen en uniek uitstraling aan het glas en het gedenkteken. We geven u graag advies welke techniek het beste bij uw wensen past.

Glazen grafsteen

diapositief gezandstraald

Een glazen strip biedt veel mogelijkheden om het monument persoonlijk te maken. Er is (handgeschreven) tekst, een silhouet of een persoonlijke decoratie op te plaatsen.

Zuilen gedenkteken

te zien in onze inspiratietuin

Het glas is gematteerd waardoor het opschrift beter leesbaar is. Het gedenkteken is in het te bekijken in onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafmonumenten.

glazen grafsteen 4 natuurstenen zuilen

Vele mogelijkheden

combineren of persoonlijke wensen

Door het tonen van vele voorbeelden geven wij u inzicht in de mogelijkheden van vormen en afmetingen van letterstenen en de grafbedekking.

Samen met u ontwerpen we een eigen persoonlijk monument. Dit kan een combinatie zijn van de voorbeelden die u ziet of met uw persoonlijke wensen of ideeën als uitgangspunt.

Glazen grafsteen bestellen, hoe werkt het?

Voorbeelden in het echt bekijken

uitgangspunt persoonlijk ontwerp

Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden te laten zien, op onze website en in het echt in onze inspiratietuin. Dit achten wij van groot belang omdat de keuze voor een grafmonument een blijvende keuze is voor jaren.

In onze inspiratietuin ziet u vele voorbeelden van een glazen grafsteen die u als uitgangspunt kunt gebruiken voor een persoonlijk ontwerp.

glazen grafsteen met orchidee en blauw glas

Gezoet natuursteen

hartje van bladgoud

Gedenkteken waar op de glazen letterplaat het opschrift is geplaatst. De strakke vormgeving van de zuilen is terug te zien in het liggende gedeelte en geeft het gedenkteken een strak en modern aanzien.

De linker zuil van het moderne gedenkteken bevat een klein gouden hartje.

Glazen grafsteen

foto met juiste glastechnieken en bewerkingen

Het is belangrijk dat de foto of afbeelding juist wordt toegepast en past bij de gewenste uitstraling van het monument.

Doordat ons grafische team de foto of combinatie van foto’s passend bewerkt voor de juiste glastechnieken, zoals zandstralen, glasfusing, lakken, lasergraveren, smelten of emailleren, realiseren wij een harmonieus en persoonlijk gedenkteken.

Een bezoek aan glazen gedenktekens

In onze monumententuin met grafstenen ziet u alle voorbeelden in het echt. Natuursteen, glas, RVS, cortenstaal, brons. Rustig en ongestoord rondkijken en wanneer u vragen heeft kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

Het samenstellen van gepast monument met de juiste uitstraling doen wij samen met u. Onze creatieve ontwerper maakt geheel vrijblijvend en gratis voor u een ontwerp.

Hoe werkt een persoonlijk ontwerp?

Vlinders van RVS

fraai met natuursteen en glas

De 4 vlinders van RVS in combinatie met de kleur van het glas en van het natuursteen geeft het monument een fraaie, moderne en jonge uitstraling.

Emailleren van glas

beter zichtbaar en zachtere uitstraling

De zonnebloem is door middel van emaille op de glazen grafsteen aangebracht. Naast het voordeel dat het emailleren gezandstraalde teksten en decoraties beter zichtbaar maakt geeft emailleren het geheel een zachtere en natuurlijkere uitstraling.

Het lettertype sluit goed aan op de sierlijke vormen van de zonnebloem.

grafsteen-met-rvs-vlinder

Vogels en vlinder zijn de meest toegepaste grafaccessoires

het geeft het monument een natuurlijke sfeer

Bekijk ze in onze inspiratietuin

Glazen grafsteen

van ontwerp tot realisatie

Ieder monument wordt door onze glasspecialisten in ons atelier geheel vormgegeven: het ontwerp, de glasbewerking en het aanbrengen van tekst.

Samen met u realiseren we een persoonlijk gedenkteken en gebruiken daarbij de glastechnieken die het beste bij uw wensen passen.

Glazen grafsteen ontwerpen

iets moois en passends voor een relatief laag budget

Een mooi monument hoeft niet perse duur te zijn. We kunnen door creatief te zijn altijd iets moois en passend maken voor een relatief laag budget.

Het gaat tenslotte om de juiste combinatie van kleur, materiaal en vorm. Samen met de letters en accessoires moet dit schoonheid rust en eenheid uitstralen.

Grafzerk met glasfusing rivier

moderne en strakke uitvoering

Onder ‘grafzerken’ wordt verstaan de liggende grafmonumenten in de vorm van een grote, meestal rechthoekige plaat. Zerken waren in het verleden voorbehouden aan notabelen en alleen in klassieke vorm beschikbaar.

Door nieuwe materiaalsoorten en bewerkingstechnieken zijn grafzerken nu voor een breder publiek toegankelijk en kunnen nu uitgevoerd worden in strakke, moderne vormen.

glazen grafsteen glasfusing rivier

Ronde letterplaat

glasfusing vlinders

Grafsteen met een ronde letterplaat van gezoet graniet. Op de letterplaat zijn 3 glasfusing vlinders geplaatst.

Solide vastzetten accessoires

Accessoires zoals de 3 vlinders kunnen gemakkelijk kwijtraken of weggenomen worden. Daarom zetten wij alle accessoires, van groot tot klein, zeer solide vast.

glazen grafsteen met vlinders

Natuursteen grafsteen

halfronde foto

Persoonlijk grafmonument met een halfronde letterplaat van gepolijst natuursteen. In het natuursteen is een fraaie uitsparing gemaakt waarin een schilderij achtige foto is geplaatst van een alpenlandschap.

We bieden u alle mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk monument. Om u duidelijk te maken hoe het monument er uit komt te zien maken we geheel vrijblijvend eerst een schetsontwerp voor u.

glazen grafsteen alpen landschap
glazen decoratie

Voorbeelden van foto’s op grafstenen in het echt bekijken

bezoek de inspiratietuin met ruim 600 voorbeelden

Informatie inspiratietuin grafmonumenten

Zandstralen glas diapositief

zuilen gedenkteken

Dit grafmonument bestaat uit 4 zuilen met daartussen een glasplaat. Het glas is op speciale wijze diapositief gestraald wat betekent de gehele letterplaat is gezandstraald op het opschrift na.

Glazen hartje

en glazen rivier

Familiegraf met twee harten die symbool staan voor de liefde. De rivier en het rechter hart zijn van licht blauw glas gemaakt waardoor het graf een uiterst frisse uitstraling krijgt.

Op de vloer van het monument is een fotoprint op glas geplaatst.

Glazen gedenktekens bekijken

met alle mogelijke technieken

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeelden van gedenktekens staan 82 monumenten van glas opgesteld.

We hebben om u goed inzicht te geven alle mogelijke glastechnieken toegepast.

Informatie over onze inspiratietuin

Natuurstenen bladvorm

Gezandstraalde tekst

De gezandstraalde tekst komt goed tot zijn recht op het gepolijste oppervlak van de bladvorm. Op de glazen gedenkplaat is een persoonlijk opschrift van de nabestaanden geplaatst.

De afwerking van het natuursteen waar het blad op rust en het glas zijn fraai op elkaar afgestemd.

Gekleurd glas

er is veel mogelijk

Glasfusing is een techniek waarbij stukken glas van één of verschillende kleuren op hoge temperatuur worden samengesmolten. Met deze techniek brengen we bijzonder fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen aan op het gedenkteken. Bekijk de voorbeelden van de persoonlijke en fraaie monumenten die wij hebben gecreëerd met behulp van deze techniek.

glazen grafsteen kruis van gekleurd glas glasfusing