Gedenksteen glasjong en eigentijdse gedenktekens

Onze collectie met jong en eigentijdse gedenktekens zijn monumenten met een hedendaagse uitstraling. Soms zijn de monumenten elegant en strak uitgevoerd maar een andere keer juist weer siervol en hip. Eén ding hebben alle monumenten gemeen, ze hebben een jong en eigentijdse uitstraling.

Vlinders van RVS

duurzaam aangebracht opschrift

Het glas van de gedenksteen is volledig gematteerd waardoor deze minder vatbaar is voor het beeld in de omgeving.

De roestvast stalen vlinders staan symbool voor de vrijheid. Tekstueel is er gekozen voor emaille op glas, door deze speciale smelttechniek zal de tekst nooit meer vervagen.

Grafmonument met RVS accessoire

foto in glas

Deze bijzondere eigentijdse grafsteen is gemaakt van natuursteen, hout, glas en rvs. Op het glas, met antraciet kleur, is de naam met mooie letters aangebracht. Daarnaast is een model van een klassieke auto in rvs op het glas bevestigd. Als extra persoonlijk element is er een tweede glasplaat toegevoegd met daarop een foto.

Meer informatie over een vrijblijvend schetsontwerp.

Foto op grafsteen

ons grafische team helpt u

Vaak wordt er op een gedenksteen van glas een foto geplaatst. Wellicht heeft u een mooie persoonlijke foto waarvan bijvoorbeeld de belichting niet goed is, er meerdere personen op staan of misschien zou u wel meerdere persoonlijke foto’s met elkaar willen combineren.

Ons grafische team helpt u hierbij, neemt u gerust foto’s mee naar het persoonlijk gesprek. Dan kijken we meteen naar de mogelijheden en maken vrijblijvend een ontwerp voor u.

gedenksteen glas modern met persoonlijke foto

Heeft u zelf een idee?

wij geven uw ideeën vorm

Heeft u zelf een idee of ontwerp dan gaan wij graag aan de slag om samen met u, uw idee vorm te geven.

Heeft u nog geen idee of iets ongeveer in gedachte? Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen proberen we met elkaar tot een resultaat te komen.

Hoe werkt het? Een persoonlijk ontwerp glazen grafmonument.

gedenksteen glas met rvs letterplaat en glazen vlinder

Gebogen letterplaat

silhouet in glas

Gedenksteen glas waar zowel de letterplaten als het liggende gedeelte zijn uitgevoerd in glas. De gebogen letterplaten zijn siervol voor elkaar geplaatst op houders van RVS.

Glas en natuursteen

mooie combinatie

Modern, strak uitgevoerd en stijlvol gedenkteken met een fraaie combinatie van glas en natuursteen. Het formaat van de zuil en de foto op glas zijn perfect met elkaar in balans alsook met het liggende gedeelte.

Het glazen gedenkteken maakt een rustige indruk en is prettig om naar te kijken. De fotoprint op het glas is gemaakt van 2 foto’s die ons grafische team heeft samengevoegd.

gedenksteen glas met levensgrote foto
grafsteen harvormige glazen letterplaat

Een persoonlijke toevoeging plaatsen op het grafmonument

advies en informatie over de mogelijkheden

Stel uw vraag

Glazen gedenkplaat

glasfusion rivier

Gedenksteen die samengesteld is uit gepolijst graniet met smaakvolle details van glas. De glazen glasfusion rivier is stroomt als het ware onder de granieten letterplaat door.

Op de granieten letterplaat is een glazen gedenkplaat geplaatst waarvan de randen geknabbeld zijn afgewerkt. De glazen vogel is geheel toepasselijk ook in dezelfde tinten blauw uitgevoerd als de glazen rivier.

gedenksteen glas met foto op letterplaat

Gedenksteen glas

voorbeelden in het echt bekijken

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeelden van gedenktekens staan 82 monumenten van glas opgesteld. We hebben om u goed inzicht te geven alle mogelijke glastechnieken toegepast.

Alle voorbeelden op zowel onze website als in onze inpiratietuin zijn te gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk ontwerp.

Het persoonlijke ontwerp maken wij gratis en geheel vrijblijvend voor u.

Soort belettering

op een gedenksteen glas

Naast de keuze van het formaat en de verschillende lettertypes zal er ook een juiste techniek gekozen moeten worden om de belettering op het glas of andere materialen aan te brengen.

Alle technieken hebben specifieke eigenschappen, deze hebben grote invloed op de leesbaarheid en duurzaamheid van het opschrift en op de uitstraling van het monument. We laten u tijdens het persoonlijk gesprek alle mogelijkheden in het echt zien en geven u advies wat het beste bij u past.

gedenksteen glas met natuurstenen zuilen

De belettering

eigen grafische vormgevers

De belettering is zeer bepalend in het totale ontwerp van een monument. Door gebruik te maken van eigen grafische vormgevers proberen wij de kwaliteit voor u te waarborgen.

Voor ieder monument kijken we apart naar de positie van te de teksten op het monument, het type letters, de afmetingen en de kleur.

Glasfusing vlinder in zuil

symbolische betekenis vlinder

De vlinder staat symbool voor de onsterfelijke ziel en de korstondigheid van het leven. Dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur.

Ontwerp

juiste glastechnieken

Ieder monument wordt door onze glasspecialisten in ons atelier geheel vormgegeven: het ontwerp, de glasbewerking en het aanbrengen van tekst.

De montage van het monument wordt eveneens in ons atelier uitgevoerd en door onze eigen medewerkers geplaatst op de begraafplaats. Samen met u ontwerpen en realiseren we een persoonlijk gedenkteken en gebruiken daarbij de glastechnieken die het beste bij uw wensen passen.

Een bezoek aan glazen gedenktekens

In onze monumententuin met grafstenen ziet u alle voorbeelden in het echt. Natuursteen, glas, RVS, cortenstaal, brons. Rustig en ongestoord rondkijken en wanneer u vragen heeft kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

Het samenstellen van gepast monument met de juiste uitstraling doen wij samen met u. Onze creatieve ontwerper maakt geheel vrijblijvend en gratis voor u een ontwerp.

Hoe werkt een persoonlijk ontwerp?

600 voorbeelden in het echt bekijken

monumententuin grafstenen

Om u zoveel mogelijk te helpen bij uw keuzes en het kiezen gemakkelijker te maken hebben wij in onze monumententuin met grafstenen honderden voorbeelden van monumenten opgesteld.

Alle monumenten zijn te gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk monument.

Wat is er allemaal te zien in onze monumententuin?

gedenksteen glas met geknabbeld en gebogen gedenkplaat

RVS band en foto

gedenksteen glas

Deze gedenksteen van glas straalt sereniteit uit. De pastel kleuren van het glas, rvs en het natuursteen maken dit een uiterst vriendelijk grafmonument. Het glas van de letterplaat is gematteerd en de tekst is wit ingesmolten waardoor deze nooit meer zal vervagen.

Silhouet in RVS

persoonlijke RVS grafmonumenten

Bij het ontwerpen van een gedenkteken met een silhouet gebruiken onze ontwerpers een persoonlijke foto als uitgangspunt.

Gedenksteen glas

vrouwelijke uitstraling

Het glazen hart heeft een roze structuur als draagvlak voor het opschrift. Het roze schilderen van de rozen heeft het gedenkteken extra diepte gegeven.

Door de vormen van de banden te curven is het een uiterst vrouwelijk gedenkteken geworden.

glazen decoratie

Afbeeldingen en foto’s maken het monument persoonlijk

ze kunnen van klein tot levengroot worden geplaatst

Bekijk voorbeelden van een foto op grafsteen

Gepolijst graniet

RVS hoofdtelefoon

Gedenksteen glas waar de opbouw bestaat uit 2 zuilen van zwart graniet waar tussen een letterplaat van glas is geplaatst.

Om het monument nog persoonlijker te maken is op het liggende gedeelte is een hoofdtelefoon van RVS geplaatst.

Glazen vlinder

rozenkwarts en natuursteen

Grafsteen met roze glasplaten met foto, rozenkwarts en natuursteen. De beide vleugels van glas vormen samen een vlinder.

Het kleurgebruik bij dit grafmonument maakt het een vrouwelijk geheel. Het brok rozenkwarts zit verankerd aan het natuursteen.

gedenksteen glas met foto en vrouwelijk uitstraling