Glazen gedenkteken met versteend hout en cortenstaal

Een glasplaat hoeft niet altijd recht en strak te zijn. Zoals in dit glazen gedenkteken met versteend hout en cortenstaal is te zien, heeft de glasplaat met de zachte blauwe waas een afgebroken bovenzijde. Dit noemen we ook wel ‘geknabbeld’... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 32704
Artikelnummer 15799
Collectie Jong en eigentijds, Natuurlijk
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Materiaal Cortenstaal, Glas, Versteend hout
Productgroep Grafmonumenten

Productomschrijving

Een glasplaat hoeft niet altijd recht en strak te zijn. Zoals in dit glazen gedenkteken met versteend hout en cortenstaal is te zien, heeft de glasplaat met de zachte blauwe waas een afgebroken bovenzijde. Dit noemen we ook wel ‘geknabbeld’. Het glas is daarnaast dusdanig afgewerkt dat het niet scherp is. De witte gelakte letters zien er stijlvol uit tegen de achtergrond van het unieke exemplaar versteend hout. Op het liggende gedeelte zijn ook vooral natuurlijke elementen toegepast, zoals de grafbedekking van boomschors en rood-grijze kiezels om aan te sluiten het staande deel van versteend hout. Het graf is omrand met cortenstaal, dat een natuurlijke beschermlaag van roest heeft gekregen.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.



Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.

Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.