Urnengraf glasmonumenten met een eigen uitstraling

Onze urnengraven van glas zijn allemaal persoonlijk en in opdracht ontworpen met als uitgangspunt een wens van de overledene of nabestaande(n). U ziet monumenten in verschillende stijlen, van sober en eenvoudig tot opvallend met een duidelijke boodschap.

Spreuk op letterplaat

vervaagt niet

Een urnmonument met bronzen letters gemonteerd op natuursteen. De tekst op de glasplaat is gesmolten waardoor deze goed leesbaar blijft en nooit meer zal vervagen.

Glas en andere materialen

goed te combineren

Onze kennis, van alle bewerkingen, technieken soorten en soorten lettertypes, die toegepast kan worden op verschillende materialen, in combinatie met onze creativiteit en degelijkheid, garandeert u een bijzonder en passend gedenkteken.

In het echt bekijken

inspiratie en ideeën opdoen

Er zijn veel mogelijkheden in het vervaardigen van een persoonlijke grafsteen.

In onze monumententuin vindt u alle mogelijkheden naast elkaar opgesteld in de buitenlucht. U kunt in alle rust rondkijken en ideeën opdoen. Bekijk ruim 600 voorbeelden van grafmonumenten in het echt.

Wat is er allemaal te zien?

Glazen vlinder

zwart natuursteen

Glazen vlinder, gemonteerd op een natuursteen gedenkteken. Het glas is gematteerd om de vlinder goed zichtbaar te maken en meer karakter te geven.

Op de vlinder is bijvoorbeeld een spreuk of persoonlijke tekst of groet te plaatsen.

Urnengraf glas

elegante zonnebloem

Elegante zonnebloem versmolten op een glazen plaat. De combinatie van gestraald en transparant glas geeft een prachtige compositie.

Ook het lettertype sluit goed aan op de sierlijke vormen van de zonnebloem. De glazen plaat van de grafsteen is gemonteerd op duurzame rvs glashouders.

Urnengraf glas

glasfusing vlinder

Op het urnengraf staat een grafsteen van natuursteen met een plaat van glas. De kleur van het natuursteen geeft de grafsteen een warme uitstraling.

Op de glasplaat is een fleurige vlinder gemonteerd. Door middel van smelttechnieken heeft de vlinder van glas zijn kleur verkregen.

Ovalen grafomranding

gebogen glas letterplaat

Schitterende urnsteen van glas. Door de ovalen grafomranding en het gebogen glas is dit een zeer dynamische urnsteen. De saxofoon is helder gelaten waardoor de glasparels zichtbaar zijn geworden.


Silhouette in RVS

persoonlijk urnengraf glas

Bij het ontwerpen van een gedenkteken met een silhouette gebruiken onze ontwerpers een persoonlijke foto als uitgangspunt.

urnengraf met glas ontwerp

Samen met u maken we gratis een ontwerp

U krijgt goed inzicht, deskundig advies en antwoord op uw vragen…

Lees verder

Gebogen glas letterplaat

hoogwaardig gehard glas

Wij maken bij onze gedenktekens alleen gebruik van hoogwaardig gehard glas. Bij dit gedenkteken symboliseert het glas een stroom aan tranen om mijn lief.

Voorbeelden bekijken in onze inspiratietuin

Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden in het echt te laten zien. Dit achten wij van groot belang omdat de keuze voor een urnengraf monument een blijvende keuze is voor jaren.

Alle monumenten zijn te gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk monument. Ook kunt u monumenten of details met elkaar combineren. Voor elke monument die wij realiseren maken wij een nieuw ontwerp.

Blauw glas en blauw natuursteen

bijpassend split als bedekking

Prachtig blauw kindermonument met blauw glas en blauw natuursteen. Als grafbedekking is er gekozen voor azul split waardoor het volledige kindermonument zich in een blauwe sfeer bevindt.

U zou eenzelfde soort kindermonument ook in een bijvoorbeeld roze sfeer kunnen ontwerpen met onze adviseurs. Het voordeel van glas is dat de tekst nooit meer zal vervagen.

Emailleren belettering

duurzaam gesmolten in het glas

De vogel en de tekst zijn in het glas gesmolten. Deze speciale techniek zorgt ervoor dat de tekst nooit meer van de grafsteen zal verdwijnen.

De ibis is door ons grafisch team gestileerd. We ontwerpen persoonlijke decoraties vanuit een voorbeeld, beschrijving of naar een kenmerk van de overledene.

Urnengraf glas met foto

natuurlijke grafbedekking

Grafsteen met glas in een strakke vormgeving. Het glazen gedenkteken heeft een natuurlijke grafbedekking waartussen een graflantaarn van RVS is geplaatst.

urnengraf met glas ontwerp

Alle collecties zijn leverbaar als urnengraf met glas

Inspiratie en ideeën opdoen bij onze andere collecties…

Bekijk 16 collecties met voorbeelden

Vele mogelijkheden

combineren of persoonlijke wensen

Door het tonen van vele voorbeelden geven wij u inzicht in de mogelijkheden van vormen en afmetingen van letterstenen en de grafbedekking.

Samen met u ontwerpen we een eigen persoonlijk monument. Dit kan een combinatie zijn van de voorbeelden die u ziet of met uw persoonlijke wensen of ideeën als uitgangspunt.

Urnengraf glas bestellen, hoe werkt het?

Voorbeelden van gedenktekens

blijvende keuze

Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden te laten zien, op onze website maar ook in onze monumententuin met ruim 600 voorbeelden van grafstenen.

Dit achten wij van groot belang omdat de keuze voor een grafmonument een blijvende keuze is voor jaren.

Informatie over onze inspiratietuin
urnengraf glas met glasfusing bloem

Urnengraf

met een persoonlijke noot

Zo goed als onderhoudsvrij urnengraf waar het opschrift is geplaatst op een glazen letterplaatje waarbij één rand geknabbeld is uitgevoerd. Op het kussentje van natuursteen is een muzieknoot geplaatst van RVS.

De omranding van natuursteen en het siergrind zorgen ervoor dat het kussentje met de belettering en de persoonlijke noot mooi tot hun recht komen.

urnengraf met kussen en glazen letterplaatje en muzieknoot