Natuurlijk grafmonumentnatuurlijke stenen in combinatie met glas

Een natuurlijk grafmonument straalt rust uit en bestaat vaak uit ruwe keien, staande of liggende stenen die onbewerkt uit de natuur komen. De voorbeelden van ruwe stenen en zwerfkeien die u ziet op deze pagina zijn allen persoonlijk uitgezocht in onze inspiratietuin waar ruim 200 natuurlijke stenen staan in ruim 50 verschillende steensoorten uit de gehele wereld.

Nadat de steen of stenen zijn uitgezocht hebben we samen met de nabestaanden een persoonlijk natuurlijk grafmonument samengesteld en ontworpen.

natuurlijk grafmonument met zwerfkeien

Ambachtelijk gebeiteld

natuurlijke afwerking

De ruwe blauwe zuilen van natuursteen kleuren prachtig bij het blauwe glas. Door te kiezen voor slanke vormen heeft het natuurlijk grafmonument een elegant uiterlijk verkregen.

De omranding van de grafsteen wordt handmatig op ambachtelijke wijze gebeiteld waardoor de rand een natuurlijke afwerking krijgt.

Glas is het ideale canvas

de belettering past altijd

Glas biedt meer mogelijkheden omdat de ruimte op een zwerfkei of natuurlijk grafmonument vaak beperkt is.

Glas biedt vele mogelijkheden om het gedenkteken te voorzien van een persoonlijke tint. Dit kan een spreuk, een foto maar ook een vorm, afbeelding of decoratie zijn met een symbolische betekenis.

natuurlijk grafmonument met 2 staande keien

Natuurlijke grafmonumenten

zonder toepassing van glas

Op deze pagina ziet u voorbeelden van een natuurlijk grafmonument waarbij glas is toegepast voor het opschrift, een foto of kleurrijke toevoegingen zoals een vlindertje of decoraties.

Gaat uw voorkeur uit naar natuurlijke grafmonumenten zonder glas neem dan een kijkje op Den Hollandsche gedenktekens – natuurlijke grafstenen.

natuurlijk grafmonument voor een kind

Zwerfkeien en ruwe stenen uitzoeken

In onze inspiratietuin hebben wij ruim 200 natuurlijke stenen en zwerfkeien opgesteld. Het is van groot belang dat u zelf de kei uitkiest, want iedere steen is uniek. Ook kunnen er accenten worden aangebracht door de grafsteen te bewerken.

.

Natuurlijk grafmonument

te zien in onze inspiratietuin

Natuurlijk grafmonument met een staande kei die aan de voorkant gepolijst is. De glazen letterplaat is voorzien van het opschrift en ter decoratie is er een roos op gezandstraald.

Geknabbelde rand

De rand van het glas is geknabbeld afgewerkt om de glazen gedenkplaat een natuurlijkere uitstraling te geven.

Glasfusing vlinder

te zien in onze inspiratietuin

Glasfusing is een techniek waarbij stukken glas van één of verschillende kleuren op hoge temperatuur worden samengesmolten. Met de glasfusing techniek brengen we bijzonder fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen aan op het gedenkteken. Glasfusing is uitstekend toepasbaar op een natuurlijk grafmonument.

Bekijk meer voorbeelden op onze specialiteiten pagina: glasfusing.

natuurlijk grafmonument met glasfusion vlinder

Natuurlijke drinkplaats

omranding van cortenstaal

De roestkleur van het cortentaal in combinatie met de bronzen vogeltjes en de natuurstenen drink- en badplaats voor de vogeltjes geven het gedenkteken een natuurlijk aanzien.

Het opschrift is geplaatst op een mooie bewerkte glazen letterplaat. De glazen letterplaat is degelijk bevestigd op houders van RVS.

natuurlijk grafmonument met bronzen vogeltjes

Glazen bol

gedragen door bronzen handen

Deze gedenksteen is door onze kunstenaar vormgegeven. De glazen bol wordt gedragen door vier handen. De handen zijn door de kunstenaar in brons gegoten en symboliseren de samenstelling van het gezin.

Door onbewerkte keien te gebruiken bij deze gedenksteen heeft de kunstenaar een natuurlijke sfeer gecreëerd. Een ontwerp komt altijd al schetsend tot stand waarbij goed geluisterd wordt naar uw wensen.

Persoonlijk monument

samen met u ontwerpen we

Op een creatieve wijze ontwerpen de adviseurs van Den Hollandsche samen met u een persoonlijk gedenkteken.

Tijdens het ontwerpen maakt u uw wensen kenbaar en worden deze direct toegepast in het ontwerp.

Keien grafmonument

RVS omranding

Natuurlijk grafmonument met zwerfkeien die geplaatst zijn binnen een omranding van RVS. Het opschrift is geplaatst op een glazen gedenkplaatje.

Een ander alternatief is om de belettering in brons uit te voeren en op een zwerfkei te plaatsen, op de glazen letterplaat is dan bijvoorbeeld een foto of spreuk te plaatsen.

natuurlijk grafmonument met glazen letterplaat

Persoonlijke tint

herkenning en herinnering

Steeds vaker worden grafmonumenten voorzien van een eigen persoonlijke tint. Hierdoor krijgt het monument een bijzondere betekenis. De bijzondere betekenis zit ‘m in… Een monument vertelt zo iets over de overledene, geeft herkenning en haalt herinneringen op.

Op een creatieve wijze ontwerpen de adviseurs van Den Hollandsche samen met u een persoonlijk grafmonument

natuurlijk grafmonument met bowlingbal als accessoire

Verschillende glastechnieken

rustiek uiterlijk

De glasplaten zijn verschillend bewerkt. De achterste glasplaat is gematteerd is zorgt voor een stabiele achtergrond. De voorste glasplaat is helder gelaten op de tekst na.

Het geheel bevat geen harde kleuren en heeft mede daardoor een rustiek uiterlijk verkregen.

zwerfkei grafsteen met fotoprint op glas

Een foto plaatsen op een natuurlijk grafmonument

een mooie en persoonlijke herinnering

Bekijk wat er mogelijk is

Fotoprint op glas

we helpen u

Een afbeelding van een bloem, landschap of bijvoorbeeld een favoriet uitzicht brengt herkenning terug in een natuurlijk grafmonument. Het is belangrijk dat de foto of afbeelding juist wordt toegepast en past bij de gewenste uitstraling van het monument.

We helpen u hiermee door de foto op de juiste manier te bewerken zodat een harmonieus geheel ontstaat.

natuurlijk grafmonument met afbeelding op glasplaat

Ideeën opdoen

en een kei of natuurlijke steen uitzoeken

Naast het uitzoeken van een mooie en passende zwerfkei of natuurlijke steen is onze tuin uitermate geschikt om ideeën op te doen.

Doordat wij accessoires, belettering en decoraties hebben toegepast op de vele voorbeelden van gedenktekens krijgt u goed inzicht in de mogelijkheden en hoe het allemaal staat.

natuurlijk grafmonument met glazen gedenkplaat

Afbeelding op glasplaat

veel mogelijkheden

Heeft u zelf u ideeën of wensen dan bespreken wij die samen met u en maken geheel vrijblijvend een ontwerp om u goed inzicht te geven hoe het gedenkteken er uit komt te zien.

Natuurlijk grafmonument

geknabbeld glas

Het geknabbelde glas geeft de grafsteen een uiterst natuurlijk karakter. De ruwe keien en siergrassen complementeren het uiterlijk van de grafsteen.

Op het glas is naast de spreuk ook nog ruimte om bijvoorbeeld een persoonlijke foto of decoratie te laten aanbrengen.

glasfusing vlinder op zwerfkei

Proef de schoonheid van onze materialen tot in detail

in onze inspiratietuin is er veel te zien…

Wat is er te zien

Zwerfkei als grafsteen

leisteen omranding

Mooi gevormde zwerfkei die uitgezocht is uit onze inspiratietuin. De omranding van leisteen past goed bij de natuurlijke uitstraling van het gedenkteken. Het opschrift is geplaatst op een glazen gedenkplaat met een geknabbelde omranding. Op de kei is symbolisch het levenspad aangebracht.

Natuurlijk grafmonument

kunstwerk glas in lood

Prachtige vrije vorm van glas in lood op twee zuilen van onbewerkt natuursteen. In combinatie met de grafbedekking is het een uiterst puur monument geworden.

Grafstenen met vrije vormen ontwerpt u samen met een adviseur. U kunt zelf ook bepaalde elementen aanleveren waar wij vervolgens een geheel van maken.

Een bezoek aan glazen gedenktekens

In onze monumententuin met grafstenen ziet u alle voorbeelden in het echt. Natuursteen, glas, RVS, cortenstaal, brons. Rustig en ongestoord rondkijken en wanneer u vragen heeft kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

Het samenstellen van gepast monument met de juiste uitstraling doen wij samen met u. Onze creatieve ontwerper maakt geheel vrijblijvend en gratis voor u een ontwerp.

Hoe werkt een persoonlijk ontwerp?

Versteend hout als grafsteen

een bijzonder natuurlijk grafmonument

Het glas is licht gesmolten waardoor deze meer draagvlak creëert voor het opschrift. De beide zuilen van versteend hout geven een krachtig totaalbeeld van het dubbelgraf.

Bekijk meer voorbeelden bij Den Hollandsche gedenktekens op de pagina: grafsteen versteend hout.