Grafkunst glaspersoonlijk en bijzondere glasmonumenten

Grafkunst met glas is persoonlijk en het is belangrijk wat u ziet en welke betekenis u er aan geeft. U wilt een uniek gedenkteken, een gedenkteken wat herkenning oproept en wat uw gevoel doet spreken.

Door goed naar u te luisteren ontwerpen wij samen met u een persoonlijk gedenkteken met de uitstraling die u in gedachte heeft. We hebben ervaring met alle glastechnieken en andere mogelijk grafsteen materialen en door de juiste glastechnieken en materiaalcombinaties te gebruiken realiseren we een bijzonder gedenkteken vanuit uw wensen.

Fraaie materiaalcombinaties

grafkunst glas

In de juiste stijl ontworpen glazen vlinder met een toepasselijk lettertype. De grafomranding is uitgevoerd in cortenstaal, de kleuren van het cortenstaal komen terug in de fraai gekleurde rechthoekige glazen plaat.

Door glas te verhitten is deze schilderachtige glasplaat tot stand gekomen.

Natuurlijk grafmonument

kunstwerk glas in lood

Prachtige vrije vorm van glas in lood op twee zuilen van onbewerkt natuursteen. In combinatie met de grafbedekking is het een uiterst puur monument geworden.

Grafkunst grafmonumenten en grafstenen met vrije vormen ontwerpt u samen met een adviseur. U kunt zelf ook bepaalde elementen aanleveren waar wij vervolgens een geheel van maken.

Bekijk meer voorbeelden van een natuurlijk grafmonument.

Artistiek urnenveldmonument

gesmolten glas

Artistiek urnenveldmonument met een glazen medaille. De glazen medaille is door smelttechnieken tot stand gekomen. U kunt het urnenveldmonument uiteraard volledig naar eigen wens aan laten passen tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Een gedenkteken met grafkunst glas ontwerpen, hoe werkt het?

Grafkunst glasfusing

bijzonder en kleurrijk

Bijzonder en kleurrijk dubbel gedenkteken waar de aandacht uitgaat naar de details die uitgevoerd zijn met behulp van de glastechniek glasfusing.

Door gebruik te maken van ruime gedenkplaten van glas is er voldoende ruimte voor het opschrift en een persoonlijke tekst gecreëerd. De banden van natuursteen zijn ruw afgewerkt wat goed past bij de strakke lijnen van het glas.

Grafkunst glas met glasfusing kruis

Grafkunst glas

ontwerp vanuit symboliek

Vaak wordt vanuit een bepaalde symboliek ontworpen. Hierdoor ontstaan bijzondere en unieke gedenkstenen. Het gaat er om wat u in het kunstwerk ziet en waar u een goed gevoel bij heeft.

Tijdens een persoonlijk gesprek gaan we samen met u aan de slag. We maken het ontwerp waar u bij bent, vanuit uw ideeën en of wensen. U krijgt zodoende direct inzicht hoe het monument er uit komt te zien.

Grafkunst met glas

Schilderij op glas

teak-houten kruis

Op het glas van dit grafmonument is een religieus schilderij geprint wat zeer goed past bij het geheel. Het teak-houten kruis bevat het opschrift.

Het glas is op afschot geplaatst zodat er geen water op blijft staan. De keuzes qua materiaal, vorm en kleur maken het een harmonieus grafmonument.

RVS letterplaat

gekleurde glazen plaatjes

Glazen gedenkteken waar het opschrift in letters van RVS is geplaats op een zuil die eveneens in RVS is uitgevoerd.

Een gedenkteken met grafkunst van glas is persoonlijk en het gaat erom wat u een goed gevoel geeft. We ontwerpen en realiseren het monument precies zoals u het wilt en in gedachte heeft.

Grafkunst glas in combinatie met natuursteen

Grafkunst glas

glazen bol gedragen door bronzen handen

Deze gedenksteen is door onze kunstenaar vormgegeven. De glazen bol wordt gedragen door vier handen. De handen zijn door de kunstenaar in brons gegoten en symboliseren de samenstelling van het gezin.

Door onbewerkte keien te gebruiken bij deze gedenksteen heeft de kunstenaar een natuurlijke sfeer gecreëerd. Een ontwerp komt altijd al schetsend tot stand waarbij goed geluisterd wordt naar uw wensen.

Herkenning en herinnering

persoonlijk gedenkteken

Op creatieve wijze ontwerpen wij samen met u een bijzonder een persoonlijk grafmonument. De bijzondere betekenis zit ‘m in… Het monument vertelt zo iets over de overledene, geeft herkenning en haalt herinneringen op.

Bekijk voorbeelden van andere materialen van onze kunstenaars collectie op de website van Den Hollandsche gedenktekens, pagina: grafkunstenaars gedenktekens.

Grafkunst glas met glazen bol

Zonnebloem van glas

kindergedenkteken

Kindergedenkteken met een glasfusing zonnebloem. De natuurstenen banden van de vloer zijn met een sierlijke glazen strip bedekt. Het gedenktekens heeft een fleurige en zachte uitstraling.

Met glasfusing zijn mooie en kleurrijke details toe te voegen aan een gedenkteken. Bekijk meer voorbeelden van glasfusing grafmonumenten op de pagina glasfusing.

Grafkunst glas met glasfusing zonnebloem

Afbeelding in natuursteen

uithakken, zandstralen of laseren

Modern gedenkteken met een kristallen bol die geplaatst is in een roestvast stalen kader. Op de zuil van natuursteen is naast het opschrift een foto aangebracht. In natuursteen kunnen afbeeldingen worden uitgehakt of gezandstraald terwijl de meer natuur getrouwe foto’s, zoals bij dit gedenkteken, in het natuursteen worden gegraveerd.

Glazen grafsteen

glazen letterplaat en grafkunst

Uniek vormgegeven grafmonument met grafkunst van glas. De blauwe en groene tinten glas komen volledig tot recht bij het zwart graniet natuursteen.

De weerspiegeling van het graniet voegt een extra dimensie toe aan het grafmonument.

Licht natuursteen

kunstwerk van glas

Het gedenktekens heeft door de strakke lijngeving en het lichte natuursteen een moderne uitstraling gekregen. De belettering evenals het beeldje zijn uitgevoerd in brons.

De vlam van glas die geplaatst is heeft voor de nabestaanden een persoonlijke betekenis.

natuurlijk grafmonument met glazen bol

Fraai bewerkte zuil

glasfusion vlinder

Sierlijk vormgegeven zuil waar door ambachtelijke bewerkingen vlinders zijn aangebracht. De belettering van het monument is uitgevoerd in RVS wat goed past bij de voelsprieten van de glasfusion vlinder.

Het monument is in het echt te bekijken in onze showroom.

Grafkunst grafmonumenten met glas

Grafkunst glas

op glazen gedenkplaat

Persoonlijk kunstwerk van glas die met afstandhouders van RVS voor de glazen gedenkplaat is geplaatst. Het kunstwerk krijgt zo een mooie plaats op het gedenkteken.

De glazen gedenkplaat is gematteerd uitgevoerd waardoor de geëmailleerde belettering zeer goed leesbaar en zichtbaar is.

grafkunst glas met kleurrijk kunstwerk

Eigen ontwerp

de mogelijkheden zijn oneindig

We hebben u op deze pagina enkele voorbeelden laten zien van de mogelijkheden die er zijn met grafkunst van glas. De mogelijkheden voor het ontwerpen van een glazen grafsteen zijn oneindig.

We passen alle mogelijke glastechnieken toe en combineren verschillende materialen met elkaar om een gepast gedenkteken te realiseren. Hierdoor kunnen wij u de garantie bieden dat u altijd zult slagen voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument.

Grafkunst glas in combinatie met RVS

Gekleurd glas

er is veel mogelijk

Glasfusing is een techniek waarbij stukken glas van één of verschillende kleuren op hoge temperatuur worden samengesmolten. Met deze techniek brengen we bijzonder fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen aan op het gedenkteken. Bekijk de voorbeelden van de persoonlijke en fraaie monumenten die wij hebben gecreëerd met behulp van deze techniek.

grafkunst glas kruis van gekleurd glas

Kunst op glas

afbeelding op grafsteen

Naast de vele glastechnieken die wij gebruiken om een kunstwerk van glas te creëren bieden wij u ook de mogelijk om een afbeelding van een kunstwerk op het glas te aan te brengen.

Dit kan een afbeelding zijn van eigen werk maar ook van een favoriete kunstenaar. Het gaat er om dat we samen met u een mooi gedenkteken realiseren.

Grafkunst glas kunstenaars afbeelding op grafsteen