Glasfusing grafsteen

Glasfusing grafsteen foto 1
Grafmonument met een grafsteen van glas. De grafsteen bestond uit meerdere delen glas welke tot een geheel zijn gesmolten, ook wel glasfusing genoemd. Op de glasstrook en het glasplaatje zijn op subtiele wijze spreuken en een afbeelding verwerkt. De gr... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 21883
Collectie Exclusief, Grafzerken, Kunstenaars, Lichte grafstenen
Dieren Reiger
Graftype Enkele grafsteen - met vloer, Grafzerken
Liggende deel Natuursteen
Materiaal Glas, Natuursteen
Staande deel Glas

Productomschrijving

Grafmonument met een grafsteen van glas. De grafsteen bestond uit meerdere delen glas welke tot een geheel zijn gesmolten, ook wel glasfusing genoemd. Op de glasstrook en het glasplaatje zijn op subtiele wijze spreuken en een afbeelding verwerkt. De grafzerk is dusdanig afgewerkt dat deze een natuurlijke sfeer geeft aan het totale grafmonument.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Lichte grafstenen

Er zijn talloze natuursteensoorten. Iedere steensoort met haar eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Ons assortiment natuursteen soorten bevat ook vele soorten licht natuursteen. Omdat licht natuursteen poreuzer is dan donker natuursteen trekt vocht en vuil meer in het steen. Licht natuursteen vereist daarom regelmatig onderhoud. Met een speciaal impregneermiddel kunnen we het intrekken van vocht en vuil beperken waardoor de steensoort langer mooi blijft.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Natuursteen