Gedenkteken met glazen engel

De glazen engel is op ambachtelijke wijze in het glas gestraald. Door te straaltechniek kan men gradaties aanbrengen in het stralen waardoor er diepte in het glas ontstaat. De witte glazen ondergrond geeft het gedenkteken een rustig en kalm karakter. O... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 23120
Collectie Engel, Exclusief, Kunstenaars
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Liggende deel Glas
Materiaal Glas

Productomschrijving

De glazen engel is op ambachtelijke wijze in het glas gestraald. Door te straaltechniek kan men gradaties aanbrengen in het stralen waardoor er diepte in het glas ontstaat. De witte glazen ondergrond geeft het gedenkteken een rustig en kalm karakter. Op de voorste letterplaat van het glazen gedenkteken staat een trap afgebeeld, deze trap leidt naar de wolken.

Engel
In de christelijke symboliek wordt de engel gezien als de boodschapper van God. In de oudheid was dit de godin van de overwinning genaamd Victoria. Engelen als christelijk symbool zijn dienaren van God die als missie hebben om gelovigen te helpen en te beschermen. In de meeste grafmonumenten waar een engel wordt toegepast wordt is deze beschermende houding terug te zien. Naast bloemen- of lauwerkransen, worden engelen ook vaak met een muziekinstrument afgebeeld.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.