Glazen gedenktekensspecialiteit: emailleren

Emailleren is het aanbrengen van een glaslaag die bestaat uit hele fijne deeltjes glas. De fijne (gekleurde) glasdeeltjes, worden door middel van strooien of door gebruik te maken van airbrush techniek, op het glas aangebracht. Het emailleerproces vindt op hoge temperatuur plaats in de oven, zodat de kleur duurzaam en weerbestendig, in het glas gebakken is.

emailleren grafsteen decoraties

Ruis van de omgeving

glazen gedenkplaat gematteerd

Het glas van de grafsteen is volledig gematteerd waardoor deze minder vatbaar is voor het beeld in de omgeving. De roestvast stalen vlinders staan symbool voor de vrijheid.

Tekstueel is er gekozen voor emailleren op glas, door deze speciale smelttechniek zal de tekst nooit meer vervagen

Foto of afbeelding

we maken een voorstel voor u

De fleurige kleuren van de glasplaat en het opschrift maken het een fris geheel. U kunt tijdens een vrijblijvend adviesgesprek aangeven wat voor foto u op het glas wil hebben waarna ons grafisch team met een voorstel komt van het grafmonument.

emailleren letters op glazen gedenktekens

Persoonlijke decoraties

mogelijkheden voor elk graftype

In onze showroom ziet u alle persoonlijke grafaccesoires in het echt en kunt u ze zelf toepassen bij de grafsteenvoorbeelden in onze inspiratietuin. In onze tuin staan ruim 600 gedenktekens uitgevoerd in alle materialen en elk graftype.

Welke glastechniek past het beste

we geven u advies

De orchidee is aangebracht door deze op de achterkant van de glasplaat te zandstralen. Er is in dit geval voor zandstralen gekozen om het monument een zachtere uitstraling te geven.

Ovaalvormig gedenkteken

emailleren belettering in eigen handschrift

Het handgeschreven opschrift is sierlijk aangebracht op glazen omranding. Grafmonumenten met een glazen omranding hebben een moderne en eigentijdse uitstraling.

Zuilen gedenkteken

te zien in onze inspiratietuin

Grafmonument bestaande uit 4 ruw afgewerkte zuilen. Naast de zuilen is een glazen letterplaat met het opschrift, een decoratie en een spreuk geplaatst. Het glas is gematteerd waardoor het opschrift beter leesbaar is en de achtergrond van monumenten minder aandacht.

emailleren grafsteen vlinders

Combinatie glastechnieken

bijzondere glazen gedenkplaat

Glazen grafsteen bestaande uit een glazen gedenkplaat waar de regenboog kleuren zijn aangebracht met de glasfusing techniek, het opschrift op de heldere glasplaat is met behulp van emailleren aangebracht.

De gekleurde glazen gedenkplaat zorgt ervoor dat het opschrift op de blanke glazen letterplaat duidelijk zichtbaar is.

Bekijk meer voorbeelden met gekleurd glas

Emailleren belettering

duurzaam gesmolten in het glas

De vogel en de tekst zijn in het glas gesmolten. Deze speciale techniek zorgt ervoor dat de tekst nooit meer van de grafsteen zal verdwijnen.

De ibis is door ons grafisch team gestileerd, ons team kan u helpen met het maken van een dergelijke afbeelding.

glazen gedenkplaat overzicht collecties

16 Bijzondere collecties

Goed betaalbare monumenten in verschillende stijlen en uitvoeringen.

Bekijk het overzicht en ontdek wat u mooi vindt

Decoraties in glas

persoonlijk en mooi

Door decoraties in het glas aan te brengen maakt u de glazen letterplaat persoonlijk. Decoraties in het glas zorgen ook voor een mooie en fraaie uitstraling van het gedenkteken.

Het uitzoeken of ontwerpen van een passende decoratie voor het gedenkteken doen we samen met u erbij. Tijdens een persoonlijk gesprek, waarin we samen met u het monument ontwerpen, geven we de decoraties een passende plaats op het gedenkteken.

emailleren belettering en opschrift op glazen gedenktplaat

Foto op grafsteen

belettering en decorties met emailleren aangebracht

Glazen gedenkplaat die geplaatst is op een gepolijste natuurstenen vloer. De vloer bestaat uit 2 gedeeltes welke samen sierlijk een rivier vormen. Over de rivier is een bronzen decoratie met regenboog geplaatst.

De licht gekleurde matte letterplaat is uitgevoerd in een mooie bijpassende kleur. De decoratie en het opschrift zijn met behulp van emailleren op de glazen gedenkplaat aangebracht.

emailleren grafsteen opschrift

Bekijk ook onze andere specialiteiten

Een glazen grafsteen uitzoeken is niet makkelijk, de mogelijkheden zijn oneindig en door het tonen van vele voorbeelden willen we helpen bij het maken van een passende keuze.

foto op grafsteen

Foto op grafsteen

Een foto op de grafsteen kan van klein tot levengroot op verschillende soorten en vormen glas worden aangebracht.

Fotoprint op glas
glazen gedenkplaat

Letters en teksten

Laat u inspireren door de vele voorbeelden van glazen letterplaten in verschillende vormen en kleuren toegepast op glazen gedenktekens.

Belettering op glas
gebogen glas grafsteen

Gebogen glas

Het toepassen van gebogen glas is fraai en geeft een bijzondere uitstraling aan het glazen gedenkteken.

Gebogen glas
glasfusing grafsteen

Glasfusing

Glasfusing is een techniek waarbij stukken glas van één of verschillende kleuren op hoge temperatuur worden samengesmolten.

Kleurrijke monumenten

Naast de voorbeelden op onze website bieden wij u de mogelijkheid om tientallen glazen gedenktekens in het echt te bekijken in onze showroom en inspiratietuin.