Eigentijdse glazen grafsteen

Eigentijdse glazen grafsteen foto 1
De glazen letterplaat heeft een fraaie ijsblauwe kleur gekregen en is bijna compleet ondoorzichtig gemaakt. Door hierop de letters weer uit te sparen ontstaat een goed contrast. Op de glazen plaat zijn naast de opschriften ook illustraties van een bloe... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34193
Bewerking Gezoet
Bloemen en planten Bloem, Orchidee
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Jong en eigentijds, Modern
Graftype Enkel
Kleur Grijs
Materiaal Glas

Productomschrijving

De glazen letterplaat heeft een fraaie ijsblauwe kleur gekregen en is bijna compleet ondoorzichtig gemaakt. Door hierop de letters weer uit te sparen ontstaat een goed contrast. Op de glazen plaat zijn naast de opschriften ook illustraties van een bloemen toegevoegd, beide bloemen zijn orchideeën. Achter de glazen letterplaat is een tweede letterplaat geplaatst, welke van natuursteen is gemaakt. Ook dit element heeft een opschrift dat fraai wit is ingeschilderd. Deze staande delen staan overigens niet helemaal op de buitenste rand van het graf, maar een stukje naar binnen op een iets verhoogde band van natuursteen dat als voetstuk dient. De omranding is ook van natuursteen gemaakt en bevat nog twee andere iets verhoogde plateau's van een lichtere steensoort. Alle oppervlakken van het natuursteen zijn mat afgewerkt wat samen met het glas voor een frisse, eigentijdse uitstraling zorgt.
Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.